torsdag 19 februari 2009

Serien avslutad

Precis som ytterligare ca 80 GSK supporters valde jag att följa gårdagens match på plats i Ulricehamn.
Alla tillresta gjorde sitt bästa för att stötta GSK och eftersom jag igår var en del av klacken kan jag intyga att det var bra fart på den större delen av matchen. Synd att inte de våra kan få samma stöttning i alla matcher men som mycket annat beror det ju på hur man ligger till i tabellen. Man kan inte kräva att 70-80 supporters skall åka med till en bortamatch emot Tingsryd när man har 13 raka förluster i bagaget men med framgång på isen kommer också viljan att stötta ifrån publiken.
Jag vill inte prata om medgångssupporter eller inte men sanningen är sådan att framgång föder framgång och alla vill vara del av ett vinnande koncept. Är man inte helt hockeytokig kanske man inte förstår tjusningen med att även se en massa förluster.

Samtidigt som spelet låste sig fullständigt för de våra fick vi med jämn ström information ifrån matchen Olofström-Karlskrona och hoppet försvann lite mer för varje gång det plingade till i mobilen.
Trots att det tidigt stod klart att vi inte skulle kunna utmana Karlskrona så var det inga sura miner varken i klacken eller på läktaren utan alla gjorde sitt bästa för att det skulle bli en fin avslutning på säsongen. Ulricehamn imponerade med fint spel och tryckte långa stunder tillbaks GSK och utan Spången hade nog kvällen slutat i förlust. Förstår frustrationen hos Ulricehamns spelare när de är det bättre laget men man inte lyckas vinna. Hur många gånger har man inte själv stått och våndas över att GSK är det bättre laget men topplaget på besök ändå vinner. Nu var det vi som var topplaget och trots en mindre bra insats lyckades vi vinna… gott är bara förnamnet.
Tror och hoppas att Ulricehamn klarar sig kvar i div 1.

Tycker att vår tränarstab skall luta sig tillbaka och slå sig för bröstet för en väl genomför fortsättningsserie och kan vi behålla merparten av laget har vi en stabil grund att stå på inför framtiden. Vi var tillslut bara 1 poäng (och några mål) ifrån en play off plats till Allsvenskan och det kan ingen ta ifrån oss.

Peter Gejervall

Gårdagens domare (förövrigt samma domare som gjorde en galen i söndags) har på något lustigt sätt gått ifrån att vara en av seriens bästa till att bli en av de sämsta. Personligen har jag alltid tyckt att Gejervall stått upp på ett bra sett och alltid har haft en bra kommunikation med spelarna på isen och verkligen känt vilken nivå han skall hålla. Men tyvärr har han tappat allt detta och nu verkar han syssla med något helt annat än att döma hockey. Som jag skrev tidigare gjorde Ulricehamn en bra match och ingen skugga skall hänga över dem men de hade god hjälp igår av herr Gejervall. Utan att rabbla upp alla hans fel (åt bägge håll skall påpekas) så var det speciellt en situation som han verkligen rörde till.
Hellman (lustigt att han jämnt skall släppa saker som händer honom, har han något personligt emot Hellman?) åker sig fri och blir neddragen och Gejervall höjer armen och alla förväntar sig straff när han helt plötsligt ändrar sig och inget straff utdelas. Om nu Ulricehamns spelaren gjorde en korrekt brytning och aldrig var på Hellman skall väl Hellman visas ut för abuse eller filmning eller hur funkar det?
Vilket fall som helst så behöver nog även Gejervall en sommar för att ladda sitt batteri och förhoppningsvis komma tillbaka inför nästa säsong med nya krafter?

Nu börjar den löjliga säsongen
För mig och övriga inom funktionärsstaben återstår nu bara eventuella träningsmatcher och den så viktiga funktionärsfesten men för sportchefer runt om i landet börjar det stora allvaret då nästa års trupper skall spikas. Hoppas att vi kan få behålla merparten av laget och sedan krydda det med några juniorer och några tunga nyförvärv.

Olofström
Inte annat än att man kan tycka synd om Olofström en dag som denna. Man hade allt i egna händer men lyckades återigen strula till det för sig själva. Kanske läge att plocka in en mental coach för att få OIK spelarna att inse att de är ett av seriens bästa lag och att då sluta på en tredjeplats i fortsättningsserien inte kan vara något annat än ett misslyckande.

Inga kommentarer: