tisdag 17 februari 2009

Nu skall det avgöras

Vilken sista omgång det kommer bli imorgon i vår serie. Medans GSK beger sig till Ulricehamn kommer Olofström och Karlskrona mötas i en ren seriefinal. Både OIK och Karlskrona kommer nog sälja sig dyrt och det är väl det som kan vara vårt hopp. Tyvärr är väl risken stor att Karlskronas ledare har full koll på vad som händer i Ulricehamn och skulle det vara på väg att bli ett oavgjort resultat mellan dem så plockar man väl målvakten och chansar på att avgöra under ordinarie tid. Om så blir fallet så gäller det att GSK har ställt in siktet rätt och öser på för fullt och gör allt i sin makt för att plocka in så många mål som möjligt. Hoppet är väl det sista som skall överge oss och fram tills slutsignalen går på de olika arenorna har vi chansen. Tycker det vore synd om säsongen tog slut redan imorgon för just nu spelar GSK en underbar hockey. Om det mot förmodan skulle gå vägen så kommer vi redan på lördag börja hemma och vilken fest det skulle bli.

ES
Precis när jag trodde att HV och Linköping skulle göra upp om seriesegern har Färjestad vaknat till liv ordentligt. Först en ordentlig överkörning på Frölunda och igår en solklar seger emot Linköping och hux flux är det FBK som har tagit över serieledningen. Det som gör att jag inte tror att FBK kan gå hela vägen är deras målvaktsituation. Jonas Gustavsson är en underbar målvakt som kan bli hur bra som helst men bakom honom har de inte mycket att komma med. Tycker både LHC och HV har det bättre förspänt på målvaktsidan om förstemålvakterna skulle svika. Men skulle Gustavsson hålla så blir nog FBK en stor utmanare till SM guldet. Personligen tror jag fortfarande att det blir HV som vinner till slut.

Övriga tankar en kall tisdag.
Såg en dokumentär om Posa Serenius på tv och säga vad man vill om isracing men vilka eldsjälar.
Posa är över 60 år men hänger fortfarande med i världseliten i denna lilla men fascinerade sport.


Andreas Jämtin och några Brynäs funktionärer hamnade under förra veckan i handgemäng och nu skall visst en åklagare utreda det hela. Personligen kan jag tycka att en åklagare borde ha något annat att sätta tänderna i en liten incident som hänt på en hockeyarena. Finns det inga kvinnomisshandlare eller tjuvar i Gävle trakten att försöka sätta dit? Fast det är klart då hamnar man ju inte i rikspressen.
Oavsett vad som har hänt så skall väl inte en sportchef ge sig på en motståndarspelare när han är på väg av isen. Sundlöv har ju trots allt varit med ett par år inom elithockeyn och var ju inte landets lugnaste själv under sin karriär och att Jämtin är en kille i lätt obalans skall väl knappast vara en överraskning för en sportchef i ES. Hade Sundlöv gett sig på Jörgen Jönsson eller Johan Davidsson i samma läge eller var det just det faktum att det var Jämtin som gjorde att Sundlöv tänkte jävlas lite?
Jämtin har fått sitt straff och när det gäller övriga inblandade tycker jag det är bättre att plocka bort deras böter och istället ge dem en ordentlig avstängning ifrån området runt omklädningsrum och spelarkorridorer.

På GSK´s forum är det någon som tycker att kommunen är snåla då de inte kan efterskänka den skuld som finns kvar då resterande belopp enbart är ränta. Jag kan både hålla med de som önskar att skulden skall strykas och kommunen som vill att den skall kvarstå.
När klubben sen har kommit på fötter igen så kan alla som hjälpt till slå sig för bröstet och eventuella framgångar i framtiden är något som ingen i kommunledningen kan ta åt sig äran för.

Tror inte att Lejonen fått alla dessa anslag om det inte vore så att de som tar besluten kan sola sig lite i glansen och ta lite av äran ifrån alla dessa eldsjälar i Lejonen. För ett par säsonger sedan när Lejonen precis som nu GSK behövde hjälp ifrån kommunen då lös de extra anslagen med sin frånvaro. När ASK mötte Djurgården i play off till Elitserien i handboll för ett par säsonger sedan så var det inga problem att få kommunpamparna att uttala sig om handboll men nu har det varit väldigt tyst ifrån de styrande. Undra vad Palmgren och hans vänner tippar i matchen HK Malmö-ASK?

Inga kommentarer: