torsdag 23 september 2010

Ännu en seger

GSK följde upp 2-1 segern på straffar borta mot Karlskrona genom att igår slå tillbaka Pantern på exakt samma sätt. 1-1 efter full tid och sedan var Korduner den enda av 6 straffskyttar som lyckades göra mål och två nya sköna poäng till GSK.

Matchen i sig innehöll högt tempo och mycket vilja ifrån två lag som verkligen ville visa framfötterna. Tyvärr blev tempot emellanåt lite väl högt vilket fick till följd att passningsspelet blev lidande. Med tanke på alla chanser de bägge lagen vaskade fram hade 4-4 eller 5-5 varit ett mer logiskt resultat efter 3 perioder men med två storspelande målvakter (Alexander Lindberg och Jonathan Bjurö) så slutade matchen alltså 1-1. En mållös förlängning gjorde att det skulle avgöras på straffar och där blev som sagt Fredric Korduner den enda som lyckades göra mål.

Efter två spelade seriematcher tycker jag det ser riktigt bra ut offensivt och med bara ett insläppt mål per match går det knappast att klaga på defensiven heller. Kan GSK fortsätta på samma sett framöver kan det bli en rolig höst för oss på läktaren.


Halmstad fortsätter att imponera i serieupptakten, Ny seger denna gång emot Kristianstad och trots flera skador verkar Halmstad ha hittat rätt i sitt spel.


Olofström tog en väntad seger borta emot Mörrum och det som imponerar där är väl publiksiffran på hela 1705 personer. Visst inte KKH klass men vilket annat lag har det i vår serie.

Nybro tog en säker 4-0 seger emot Västervik.

Karlskrona kom tillbaka efter förlusten emot GSK och vann ganska enkelt borta emot Kungälv.

Växjö vann hemma emot Borås och är än så länge obesegrade och innehar just nu andra platsen i tabellen bakom överraskningen Örebro. 49 omgångar kvar så lite tidigt att tippa men enligt alla rapporter ser Växjö riktigt bra ut.
Tim Heed lånet ifrån Södertälje har verkligen imponerat och har gjort 8 poäng på 3 spelade matcher.
Lika kul är det att se att tillförordnande lagkapten i Växjö Erik Josefsson har svarat för 5 poäng hittills.

Söndag är det Olofström borta och som alla matcher i GSK serie är det en tuff match. Men ett bra resultat även där och vi kanske kan hoppas på att publiken hittar tillbaka till Gislerinken. Nästa onsdag kommer Kristianstad på besök och då det inte verkar gå att flytta matchen och då Lejonen kör semifinal exakt samtidigt är nog risken stor att publiksiffran kommer riktigt dålig.

Är man hemsk om man önskar ett riktigt skyfall nästa onsdag?

Inga kommentarer: