måndag 20 september 2010

2 poäng i premiären

Starkt av GSK att klara oavgjort emot Karlskrona och att sedan knipa bonuspoängen via straffar. Vi var en 15-20 stycken med GSK sympatier som var på plats i Karlskrona och vi gjorde alla vårt bästa för att heja fram laget.

Sett över hela matchen tycker jag personligen att ett oavgjort resultat vad rättvist. Visst KKH styr det mesta av spelet men då ingen i KHK ville göra skitjobbet framför mål var de flesta attackerna ganska ofarliga. GSK jobbar exemplariskt hela matchen och det mål man släppte in var frukten av en imponerad soloräd som är svårt att värja sig emot. I GSK föll ingen ur ramen och ibland är det en fröjd att se ett försvarade lag som verkligen spelar efter sina resurser.

Som vanligt delade vi ut puckplus efter matchen och med tanke på vilka insatser alla gjorde var det ganska svårt att enas om vilka fem som skulle hyllas lite extra.

Puckplus KHK-GSK

5 Alexander Lindberg (stoppar man 41 skott och går segrande ur 2 av 3 straffar skall man självklart belönas med 5 plus, Nu var väl inte KHK straffarna av det svårare slaget men om det inte blir mål har målvakten vunnit)

4 Emilio Salinas (Något har hänt med Salle över sommaren, Han kämpar som ett djur och gör verkligen allt för laget i alla lägen.)

3 Fredric Korduner (vilka handleder och vilka härliga offensiva tacklingar han delar ut. Sysselsatte KHK försvaret på mer eller mindre egen hand gång efter gång. Kommer bli väldigt viktig för GSK under säsongen.

2 Fredrik Strand (Kändes som att han var överallt hela tiden. Skapade många farliga chanser och var ständigt framme och irriterade motståndarna)

1 Tino Teppert (Spelade smart lugnt och förtroende ingivande hela matchen, Verkade inte alls bli stressad av att KHK spelarna anföll i våg efter våg.)

Några små reflektioner ifrån gårdagens match.

•Hans Ottinger är en underbar ishockeyspelare så varför skall han hålla på med en annan massa skit på isen?

•Simon Skoog är inte längre den fältherre som han en gång var, frågan är om han vid 27 års ålder inte är sämre än någonsin.

•Collin Circelli kommer göra väldigt mycket poäng för KHK i vinter.

•Andreas Kristof kommer göra det samma för GSK

Till sist ett litet tillägg angående KHK´s publikvärdar. Under mer eller mindre hela matchen var det stök och bök runt den lilla GSK klacka som var på plats. KHK´s publikvärdar gjorde trots påpekningar inget år situationen utan ägnade hela matchen åt att just titta på matchen. När vi påpekade detta efter slutsignalen fick vi svaret att om vi blev störda behövde vi väl inte stå just där (trots att det var denna plats vi fått tilldelat). Den publikvärd vi pratade med efter matchen var allmänt otrevlig och irriterad och frågan är hur man skall klara sig när större klackar än GSK kommer på besök. Att laget förlorar på isen är ingen ursäkt över att spy galla över tillresta supporters. Gislaveds SK må vara ett litet lag i dessa sammanhang men vi behandlar alla gäster lika oavsett vilket lag man hejar på och dit har KHK en lång väg att vandra.

Inga kommentarer: