torsdag 22 januari 2009

GSK-Ulricehamn

Nedan följer gårdagens Runskrift:
Varmt välkomna till Gislerinken och kvällens ödes match mellan Gislaveds SK och Ulricehamn. Vid hemmaseger idag så har vi skaffat oss en lucka nedåt på fyra poäng och då ser avslutningen bra mycket bättre ut än vad fallet är vid en eventuell förlust. Kan man hoppas på en repris av förra onsdagens 9-4 seger?

Söndagens bottennapp
Att nås av rapporter att söndagens match slutade med en 1-11 förlust var väl inte riktigt vad som behövdes för att höja humöret under söndagskvällen men samtidigt så kan söndagens bottennapp ändå vara något positivt. Nu är vi trots denna gigantiska förlust ändå på rätt sida strecket och förhoppningsvis drabbas vi inte av fler bottennapp. Samtidigt kan en förlust av denna storlek vara en väckarklocka för många av killarna att under en sådan här kort och intensiv serie får man aldrig slappna av.

Kvällens match
När lagen ikväll ställer upp för tekning så är det för fjärde tävlingsmatchen under denna säsong som dessa bägge lag möts. Efter det första mötet så var det GSK som avgick med fullpott efter en gastkramande 5-3 seger som sedan följdes upp med en 0-3 förlust i Ulricehamn. Tredje och senaste mötet mellan lagen slutade 1-1 efter fulltid och sen spelade Ulricehamn till sig bonuspoängen så att det är två jämna lag som ikväll skall göra upp om poängen är solklart. Ulricehamn är ett hårt jobbande lag där alla hela tiden gör sitt yttersta för laget. Någon speciell poängkung förfogar de inte över utan poängfördelningen är ganska väl utspritt men ni kan hålla ett extra öga på nummer 19 Pontus Gunberg som just nu är den som leder Ulricehamns interna poängliga. Ulricehamn förfogar också över en riktigt bra målvakt i Dennis Karlsson som inför kvällens match har en imponerad räddningsprocent på 92,04 så det är bara att hoppas att våra killar ställer in siktet rätt ikväll.

Sponsorspelaren och Enkronan
Just nu är det mycket arbete som läggs ned inom föreningen på den stundande Enkronas matchen och när detta skriv så har imponerade 187 företag skrivit på för att vara med och bjuda er alla på en hockeyfest. Att vi även denna säsong kommer upp i närmare 200 företag trots den lågkonjunktur som råder visar att Gislaveds SK berör och verkligen är bygdens lag. När det gäller sponsorspelaren så har vi gått ut med ett erbjudande om att ni som supporters kan medverka vid finansieringen av ett nyförvärv och redan har många åtagit sig att sponsra med 200: - i månaden under perioden jan till mars. Att detta startades på initiativ av en GSK supporters värmer i hjärtat för oss som jobbar i föreningen och det visar återigen hur GSK engagerar folk i vår bygd. Det är inte försent för er som önskar vara med på detta för än har vi inte lyckats att dra in hela kostnaden för vår sponsorspelare trots att han gjorde premiär redan förra onsdagen och vilken premiär han sedan gjorde. Vid 10 tiden föra onsdagen fick undertecknad info om att vår sportgrupp nosat upp en spelare som inte fått förlängt kontrakt ifrån allsvenska Nybro och att de tänkte undersöka honom ytterligare. När jag sedan återkom ifrån lunchen fick jag beskedet att Chanse Fitzpatrick gått med på det som vår sportgrupp presenterat och att man nu jobbade på att så fort som möjligt göra honom spelklar.
I detta skede satte sig Markus Fors i bilen för att åka till Nybro och hämta upp Chanse och en förhoppning om att han skulle spela redan samma kväll började infinna sig på kansliet.
I detta läge ringde vi även upp Tommy Svensson som var den som kläckte iden med en Sponsor/supporterspelare för att informera honom om att vi signat en lämplig kandidat. Klockan 16.30 var Chanse sedan på plats i Gislerinken och hans namn dök även vid denna tidpunkt upp på vår laguppställning hos Swehockey och han var klar för spel. Klockan 19.00 fick han sedan äran att ingå startuppställningen och som inte detta vore nog var han redan efter 10 sekunder nära att göra 1-0. Nu hade detta varit för bra för att varit sant och Chanse missade också sitt läge efter 10 sekunder. Men när vi summerade matchen hade Chanse visat upp en bra spelförståelse och dessutom levererat tre mål och verkligen bevisat att vi hittat rätt i denna värvning.

Min egen analys av gårdagens runskrift:
I gårdagens programblad började jag med att reflektera till 1-11 förlusten i Olofström och att det var min förhoppning att killarna skulle vara på topp redan ifrån början. Nu fick vi se ett sömning GSK i första perioden som gav Ulricehamn en möjlighet att dominera och deras 2-0 ledning var helt i sin ordning. Jag skrev också att de bägge lagen hade ungefär samma klass på sina försvare och att Ulricehamns målvakt Dennis Karlsson nästan håller samma klass som Spången. Min analys inför matchen var att det var de bägge lagens anfallare som skulle fälla avgörandet och jag trodde att det faktum att vi har Fitzpatrick och Bystedt skulle fälla avgörandet. Med facit i hand kan man nästan säga att jag hade helt rätt då Fitzpatrick svarade för 3 mål och Bysse för 1+1 och just de två var de som avgjorde tillställningen. När det gäller mitt tips i programbladet 6-3 så var det 9 gången denna säsong som jag var 1 mål ifrån att ha rätt så nu siktar jag in mig på att ha helt rätt nästa söndag då vi har våran Enkronas match emot Kristianstad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Måste kännas skönt att du verkligen prickade in vad som skulle avgöra matchen. Saknar dock en kommentar om vad du tyckte om domaren.......

Anders Friborg sa...

Lycka till med din blogg. Försök att skriva något varje dag i snitt. Då blir bloggen frekvent läst.

Grymt bra insats av GSK igår. Att vända två gånger tyder på bra moral. Fitzy = vilken värvning!!