fredag 9 april 2010

Vad är det för fel på Leksand?

Var igår bjuden till matchen Växjö-Leksand men tackade nej och valde istället att på plats se på när HV säkrade sin finalplats. Eftersom man har lite sympatier med Växjö tyckte jag inte det lockade att åka och se när Leksand tvålade dit dem. Här hade Leksand världens chans att haka på i toppen och ge sig själva chansen att äntligen slutföra sitt återtåg men vad händer? Jo man kollapsar totalt mot ett redan avsågat Lakers och nu är återigen ES bara en dröm för Leksand och alla deras trogna supporters.
Leksand måste nu återigen börja om och frågan är hur länge supporters och sponsorer orkar vara med på återtåg efter återtåg. Kanske dags för ledningen i Leksand att tänka om för uppenbarligen är det inte rätt melodi att värva gamla avdankade stjärnor år efter år. Nu ligger istället vägen öppen för AIK att återta en ES plats och det var det nog inte många som trodde på inför säsongen. Tror det är bra för ES i stort om AIK skulle återkomma och man har ju bara till att plocka minst 2 poäng av redan avhängda Växjö för att säkra sin plats. Man kanske i AIK skulle ringa Leksand och höra vilket upplägg de hade inför Lakers matchen och sen göra tvärt om.

Som jag skrev ovan såg jag på plats när HV säkrade sin finalplats. Har blivit väldigt mycket hockey i Jönköping sista tiden och med tanke på att det nu är final så blir det ju ett par matcher till. Skellefteå spelade precis som tidigare matcher väldigt bra men den bredd som HV har fällde tillslut avgörandet. Inte många lag som kan sända in en fjärde line bestående av Ledin-Ullström-Melin.
Nu väntar Djurgården och det blir nog en större utmaning en vad folk tror, DIF verkar ha hittat ett härligt go samtidigt som man har en målvakt som står på huvudet match efter match. Skulle HV vinna så är det glädje och skulle nu DIF avgå med segern så får man väl glädjas åt att Timmy Pettersson återigen blivit SM vinnare (förra gången i HV tröjan).

Inga kommentarer: